Intergenerationeel project “It Scoot to be here” zoekt sponsoren

AALTEN – Initiatiefnemers Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe, VMBO Schaersvoorde, Figulus Welzijn en Glimlach Producties zullen na de zomer diverse projecten tussen jong en oud in de Aaltense markt zetten. Kernproject is “It Scoot to be here” waar een aantal jongeren van VMBO Schaersvoorde en Aaltense alleenstaande ouderen een jaar lang op avontuur gaan met de scootmobiel.

Naast dit kernproject zullen er diverse duurzame spin off projecten plaatsvinden zoals de oprichting van een scootmobielclub voor ouderen en het project “Groen voor Grijs” waarbij leerlingen van de afdeling Groen van Schaersvoorde klein tuinonderhoud verrichten bij kwetsbare ouderen inclusief gezellig een bakje thee drinken. Ook het restaurantproject “Er een potje van maken” is een activiteit die er voor moet zorgen om ouderen uit hun isolement te halen en jong en oud te verbinden.

De organisatie heeft de begroting nagenoeg rond. Er zijn financiële bijdragen van diverse fondsen zoals RCOAK, Sluyterman van Loo en VSB fonds. Tevens ligt er een aanvraag bij de gemeente Aalten (Noaberfonds). De organisatie is nog bezig om de laatste € 5000 te vinden.

Enkele ( lokale) bedrijven zijn al aangeschreven met de vraag 10 % ( € 500,-) van het tekort te doneren c.q. te sponsoren. Het GUV en OWM Achterhoek Verzekeringen hebben reeds positief gereageerd. Bedrijven die een financieel een steentje willen bijdragen aan dit sociale project kunnen contact opnemen met coördinator Richard Jongetjes telefoon 06-10514101 en-of Mailadres info@glimlachproducties.nl

Voor meer info: ga naar de Facebook pagina van het project https://www.facebook.com/itsScoottobehere

Foto: PR
Foto: PR