Intergenerationeel project It”Scoot to be here naar dierentuin Duisburg

AALTEN – De 17 jongeren van VMBO Schaersvoorde stationsplein en de 17 ouderen , die deelnemen aan het project “It”Scoot to be here “, stappen vrijdag 13 januari in de touringcar om de dierentuin in het Duitse Duisburg te verkennen. Het scootmobielproject , waar jong en oud met elkaar op avontuur gaat , kent diverse activiteiten. In december ging men nog in duo’s het gesprek aan over toen en nu, had men daarna een professionele Photoshoot en een gezellige spelletjesmiddag om elkaar beter te leren kennen. Zowel de ouderen als de jonge deelnemers zijn in hun sas met het project.

In de Zoo in Duisburg zullen de jongeren ditmaal de scootmobiel op stal laten staan en hun oudere maatje  via gehuurde rolstoelen door het park begeleiden. In viertallen ( 2 jongeren en 2 ouderen) mogen ze de dierentuin verkennen en de dolfinariumshow aanschouwen.

Het project ligt in organisatorische handen van Figulus welzijn, VMBO Schaersvoorde, Zorgcombinatie Marga Klompe , project hekje en Glimlach Producties. Al dit moois wordt ( financieel) ondersteunt door: Fonds Rcoak, VSB fonds Fonds Sluyterman van loo  ,Gemeente Aalten (naoberfonds) ,OWM Achterhoek Verzekeringen ,GUV uitvaartverzorging ,Dr. C.J. Vaillantfonds (LVC)., Medipoint en Lammers DTP.

Het project vindt in principe elke tweede vrijdag van de maand plaats. Meer info is te vinden op de Facebookpagina https://www.facebook.com/itsScoottobehere