Home » Internationale erkenning voor wijnen Achterhoekse wijnbouwers

Internationale erkenning voor wijnen Achterhoekse wijnbouwers

290

ACHTERHOEK – De Achterhoekse wijnbouwers grossierden de afgelopen jaren in prijzen voor hun kwaliteitswijnen. Afgelopen zondag kon de vlag helemaal uit.

Twee keer zilver tijdens grootste wijnkeuring ter wereld

ACHTERHOEK – De Achterhoekse wijnbouwers grossierden de afgelopen jaren in prijzen voor hun kwaliteitswijnen. Afgelopen zondag kon de vlag helemaal uit. In Wenen tijdens de prestigieuze AWC kregen twee wijnen een zilveren medaille toebedeeld. “Een dergelijke internationale erkenning voor een betrekkelijk jonge wijnproducent is uitzonderlijk”, vertelt een trotse Rob Roth van de Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers (CVAW).

De Achterhoekse wijnteelt staat hoog aangeschreven. Eerder dit jaar vielen zes wijnen van de CVAW in de prijzen. Dat gebeurde tijdens de wijnkeuring der Lage Landen, een jaarlijks initiatief van stichting Wijninstituut Nederland (WIN) waarbij de rode Cabernet Cortis 2016 met een gouden medaille tot de drie beste rode wijnen van Nederland werd bestempeld. Nu werd in Wenen zilver binnengehaald met de rode Regent op Holt 2016 en de witte Souvignier Gris 2016. De AWC staat te boek als de grootste wijnkeuring ter wereld. “Daarom zijn we er ook zo ontzettend blij mee. Het is opnieuw een bewijs dat we met zijn allen erg goed bezig zijn en dat onze streek zeer geschikt is om prima wijnen te maken”, aldus Roth die zelf actief is op Wijnhoeve Elanova in Vorden.

De wijnboeren die bij de CVAW zijn aangesloten produceren zo’n 12 verschillende wijnen. Jaarlijks gaat het om ruim 30.000 liter. De Achterhoekse wijnbouwers timmeren nu zo’n vijftien jaar aan de weg. Met succes, want deskundigen en consumenten zijn erg enthousiast over het streekproduct. De wijnen zijn verkrijgbaar bij steeds meer lokale winkels en horecagelegenheden. Verder worden ze verkocht bij de wijngaarden zelf.

De Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers bestaat uit:
Wijnhoeve Kunneman in Geesteren,
Wijngoed Kranenburg in Vorden/Kranenburg,
Wijnboerderij De Fiere Wijnakker in Zutphen,
Wijngaard De Reeborghesch in Winterswijk-Kotten,
Wijnhoeve Elanova in Vorden,
Wijngoed De Hennepe in Aalten en
Wijngaard Schepershof in Groenlo.

Voor meer informatie: www.achterhoeksewijnbouwers.nl

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen