IVN-wandeling: "Ode aan het water"

EIBERGEN – Zaterdagmorgen 1 oktober organiseren cursisten van de gidsencursus van IVN Oost-Achterhoek en Noord Midden Achterhoek een wandeling in het waterrijke gebied van de Ramsbeek en het Kerkloobos, Eibergen, met als thema: “Ode aan het water”. Beleef de natuur met water als bron van het leven.

De wandeling duurt twee uur en start om 10.00 uur.
Startpunt: Eibergen, de Apedijk bij het bruggetje over de Ramsbeek. Daar zijn parkeerplaatsen. Rekkenseweg, Apedijk en/of volg de IVN-borden.
Het is nat gebied, dus denk om waterdicht schoeisel.

Tijdens deze herfstwandeling willen aspirant IVN-gidsen u laten genieten van een prachtig gebied in Eibergen. In wandeling, gebied en gidsenverhaal speelt water de hoofdrol.
We wandelen langs en door drie verschillende, unieke gebieden waar de mens vorm gegeven heeft aan de gang van het water:de Ramsbeek, het retentiegebied en het Kerkloo-produktiebos. Elk afzonderlijk gebied heeft haar eigen rijke flora en fauna.
Kenmerken van flora en fauna komen aan bod, evenals achtergrondinformatie en geschiedenis van de loop van het water en de omgeving. Het unieke aan deze wandeling zal het beleven zijn. Wat doen stilte, het bruisende water en de kracht van de natuur voor en met ons, de mens. Luister ook eens naar een gedicht voorgedragen bij het water, kortom, laat u eens verrassen.

Deelname is gratis. Voor de consumpties vragen we een kleine bijdrage.

Trek vooral uw laarzen of waterdichte schoenen aan voor deze tocht.
Deze wandeling is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Voor informatie: Henk ter Grote, telefoon: 06 45 313520