19 mei 2024
Home » Regionaal » IVN- wandeling: Zandwegen in het oude landschap

IVN- wandeling: Zandwegen in het oude landschap

231

WINTERSWIJK – Op zondag 15 april organiseert IVN- Oost Achterhoek een excursie in de vorm van een ca 6 km. lange wandeling. De start is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het restaurant de Strandlodge in Winterswijk, Badweg 4, 7102 EG Winterswijk.

De wandeling met de titel: Zandwegen in het oude landschap, vindt plaats in het fraaie buitengebied van Winterswijk. Winterswijk kent vele zandwegen waarvan er een aantal in onze wandeling zijn opgenomen. Deze wegen kunnen soms wel honderden jaren oud zijn en vaak hebben ze een rijke historie. Vandaag de dag zijn het nog steeds efficiënte verbindingswegen die vaak een gevoel van nostalgie en rust oproepen.

In april heeft de natuur de winter van zich afgeschud en is het voorjaar volop aan de gang. We zullen dan ook zeker allerlei voorjaarbloeiers tegenkomen die de komst van de zomer aankondigen. Wellicht zien we Pinksterbloemen en vliegen de eerste vlinders weer rond. Onze wandeling zal muzikaal begeleid worden door vogels die volop de lente in hun lijf hebben.

Tijdens de ongeveer twee uur durende wandeling vertellen IVN- natuurgidsen over het gebied, de fauna en flora. Omdat de tocht over ca 6 km. zandpad gaat, is het aan te bevelen goed schoeisel te dragen, een redelijke conditie is gewenst. Gezien de lengte van de tocht en het ruwe terrein is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelers.
U hoeft zich niet van te voren aan te melden en aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voor koffie en thee die u halverwege de wandeling wordt aangeboden, wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Voor meer inlichtingen kunt u bellen met: Peter Nieuwenhuis tel. 06 570 70 621 of Mario Bekke tel. 06 131 82 884

Wij heten u graag welkom op zondag 15 april om 14.00 uur bij het open luchtbad (Strandlodge) aan de Badweg te Winterswijk.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!