16 april 2024
Home » Regionaal » Jaarlijkse veldtocht De Stofwolk

EIBERGEN – Normaal gesproken moet je aan een succesformule niet meer sleutelen, maar de jaarlijkse veldtoertocht van wielervereniging De Stofwolk kent toch ieder jaar weer enkele wijzigingen. “Verandering van spijs doet immers eten”, lacht Willy Olijve. Hoe dan ook, gezien de reputatie van deze tocht hebben de wielerfanaten zondag 19 oktober ongetwijfeld opnieuw met rood in hun agenda omcirkeld.

Vooral ook omdat de veldtoertocht van De Stofwolk een van de eerste in een lange reeks van toertochten in de regio is, kan het evenement traditioneel rekenen op een grote deelname.

Ook voor dit jaar kunnen deelnemers kiezen uit trajecten van veertig of vijftig kilometer. “Daarnaast hebben we voor de jeugd en recreanten een speciale wat kortere route van dertig kilometer uitgestippeld.”

De tocht voert door bospaden, velden en over zandwegen. Ieder jaar kiezen de mannen van De Stofwolk, die het parcours uitstippelen, voor wat variatie. “In grote lijnen is de tocht natuurlijk dezelfde, maar op sommige momenten maken we net even een verrassend uitstapje. Aan de enthousiaste reacties merk je dat de deelnemers dat waarderen.” Voor alle drie afstanden is er bovendien een pauze ingelast. “Met een kop pittige soep en koek kunnen de deelnemers weer op krachten komen.”

Volgens Willy Olijve vormen de veldtoertochten voor de renners van De Stofwolk een ideale manier om te overwinteren: “Het accent binnen onze club ligt op het wielrennen op de weg, maar op deze manier houd je gedurende de winter perfect je conditie op peil. Vandaar ook dat we hier op de deels verlichte baan iedere dinsdagavond wintertrainingen houden. Wielerliefhebbers, zowel op de weg of mountainbike, die geen lid zijn van onze vereniging kunnen hier – onder bepaalde voorwaarden – aan deelnemen.”

Inschrijven voor de veldtoertocht kan van 09.00 tot 10.00 uur bij het clubgebouw op sportpark De Bijenkamp. Voor jeugdige deelnemers geldt overigens een speciaal tarief. Deelnemers jonger dan dertien jaar betalen, als zij onder begeleiding meedoen, slechts vijftig eurocent. “Na afloop is er gelegenheid de fiets af te spuiten en te douchen en staat er in de kantine een kop dampende erwtensoep klaar. Want dat is nu eenmaal een traditie die onlosmakelijk is verbonden aan onze veldtoertocht.”

Voor meer informatie: www.stofwolk.nl