Jong & oud met It’Scoot to be here dwars door Aalten

AALTEN – Het intergenerationeel project It’Scoot to be here , dat jongeren en senioren verbindt via een scootmobiel, gaat vrijdagmiddag 19 mei een fraaie tocht houden in Aalten.

Ernst-Jan te Winkel, beheerder van de Facebookpagina “Oud Aalten” ,heeft een prachtige route uitgezet met als thema “Toen & nu”. Via allerlei opdrachten zullen de duo maatjes ( 1 jongere en 1 oudere) Aalten leren kennen op een bijzondere wijze. Zowel heden als het (verre) verleden zal aan bod komen. Een educatieve middag dus!. De 34 jongeren en ouderen zullen om half 2 starten bij evenementencentrum De Hofnar. Halverwege de tocht is er een pauze ingelast bij de horeca op de markt in Aalten met een kop koffie en appeltaart. Er zullen deze keer twee extra scootmobiels worden ingezet omdat zowel wethouder Rijks als wethouder Kok van de gemeente Aalten het avontuur willen meebeleven en wellicht iets verrassends opsteken over de historie van hun eigen gemeente.

Het project ligt in organisatorische handen van Figulus welzijn, VMBO Schaersvoorde, Zorgcombinatie Marga Klompe , project hekje en Glimlach Producties. Al dit moois wordt ( financieel) ondersteunt door: Fonds Rcoak, VSB fonds Fonds Sluyterman van loo  ,Gemeente Aalten (naoberfonds) ,OWM Achterhoek Verzekeringen ,GUV uitvaartverzorging ,Dr. C.J. Vaillantfonds (LVC)., Medipoint en Lammers DTP.

Het project vindt eenmaal per maand plaats. Meer info is te vinden op de Facebookpagina https://www.facebook.com/itsScoottobehere

Foto: PR