Kinderactiviteit op Huis Verwolde

LAREN – Vanaf woensdag 1 april: nieuwe  kinderactiviteit op Huis Verwolde  “Kind op de Buitenplaats”.  Verder  iedere 1e woensdag van de maand.

Een leuke opa en oma activiteit voor kinderen tot 10 jaar. Iedere 1e woensdag van de maand gaan de kinderen al dan niet met de (groot)ouders terug in de tijd. De gouvernante vertelt hoe een kind leefde op een buitenplaats als Huis Verwolde. Hoe waren ze toen gekleed? En hoe voelde dat: een ouderwets speelschort of een matrozenkraag?

De gouvernante had  een strak dagprogramma met lezen,schrijven en tekenen. In de rondleiding is veel aandacht voor de speelkamer van de kinderen met het originele speelgoed van de kinderen Van der Borch.
Na de rondleiding worden er spelletjes uit die tijd gedaan, zoals croquet op het gazon of stokpaardje rennen. Tot besluit maken de kinderen hun eigen familiewapen.

Thuis kunnen ze nog een verhaaltje schrijven of een mooie tekening maken over het bezoek aan Verwolde en eind oktober nodigen we de kinderen met de mooiste verhalen en tekeningen uit voor een gezellige middag op het Huis.

Aanvang : 14.00 uur, kinderen tot 10 jaar
Entree: € 8,50 p.p. (volwassen en kind), donateurs € 7,50
Reserveren is noodzakelijk :via www.glk.nl/verwolde of verwolde@glk.nl
Adres: Jonker Emilelaan 4, 7245 TL  Laren
Informatie: Tel. 0573-401825 of e-mail: verwolde@glk.nl