Bron / auteur: Streekgids.nl
Foto: PR

KunstOer 2019 verbindt!

Erfgoed en wederopbouw

WINTERSWIJK – Donderdag 16 en 23 mei staat KunstOer in het teken van een educatief project. Binnen dit project werken KunstOer en het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek samen. Dit jaar gaan ca 30 leerlingen van groep 5/6 van OBS ‘t Waliën en hun grootouders aan de slag met het thema wederopbouw. Dat is ook het mooie en bijzondere aspect van dit KunstOer onderdeel, de verbinding tussen generaties d.m.v. erfgoed en kunst. Samen actief zijn, dat is waar het om gaat!

Havezathe ‘t Waliën
Als erfgoedobject werd gekozen voor havezate ‘t Waliën (uit de 14e eeuw). Van het oorspronkelijke gebouw is alleen nog een deel van de buitenmuur zichtbaar met daarop wapenschilden van acht families die er gewoond hebben. Deze wapenschilden zijn in steen uitgehouwen. De ruïne is rijksmonument vanaf 1967. De leerlingen en hun grootouders maken een nieuw ontwerp voor deze gevel, onder leiding van kunstdocenten Jolanda ten Duis en Kristie Legters. Alle twee-dimensionale kunstwerken zijn te zien in het Raadhuis tijdens het Pinksterweekend.

Verrassende kunst op mooie erfgoedlocaties in Winterswijk en het buitengebied
Het meerdaags kunstevenement KunstOer vindt plaats in het Pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni. Drie dagen lang exposeren 11 professionele kunstenaars op 11 mooie erfgoedlocaties in en rondom Winterswijk. Beeldende kunst, erfgoed en natuur komen samen tijdens deze unieke meerdaagse kunstmanifestatie met exposities van diverse kunstvormen. KunstOer 2019 betekent drie dagen lang bijzondere erfgoedlocaties in Winterswijk en het buitengebied bezoeken waar professionele kunstenaars hun werk – van robuust tot heel minuscuul – tentoonstellen.


Dit bericht is 53x gezien