Achterhoekse Duurzame Huizenroute

Op zaterdag 25 oktober vindt de Achterhoekse Duurzame Huizenroute plaats van 11 – 15 uur.

Wat gaat er gebeuren In de hele Achterhoek stellen mensen met een energiezuinig huis hun woning open. De eigenaren vertellen hun ervaringen en geven tips wat de praktische mogelijkheden zijn van energiebesparing in combinatie met comfortabel en levensloopbestendig wonen. Het is een mooie manier om energiebesparende maatregelen in de praktijk te zien. Naast de woningen zijn ook een windmolen-, zonnepark, microvergister en een aantal showrooms van bedrijven opengesteld.

Waar en wanneer Op zaterdag 25 oktober zijn de deelnemende duurzame huizen en bedrijven te bekijken tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Welke huizen kunt u bekijken?

Kijk voor gedetailleerde informatie en de laatst toegevoegde huizen op www.verduursaam.nl.

Daarom een Duurzame Huizenroute Er bestaat een groeiende belangstelling onder woningeigenaren en huurders om hun huizen energiezuiniger, comfortabeler, betaalbaar en eventueel levensloopbestendig te maken. Maar veel mensen weten niet hoe ze het moeten aanpakken en zien door de bomen het bos niet meer. Daarom wordt de Achterhoekse Duurzame Huizenroute gehouden. Geïnteresseerden worden op vele manieren geïnformeerd over energiezuinig wonen en de voordelen hiervan. Zij kunnen in de praktijk zien dat het duurzaam verbeteren van een woning best meevalt en veel voordelen oplevert.

VerduurSaam organiseert de Duurzame Huizenroute De Achterhoekse Duurzame Huizenroute wordt georganiseerd door de Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen (verduurSaam). Het is een onafhankelijke organisatie die door Achterhoekse gemeentes, corporaties, het bedrijfsleven en de provincie Gelderland in het leven is geroepen. Bewoners kunnen bij de stichting onafhankelijk advies krijgen over het energiezuiniger maken van hun woning. De deskundigen informeren bewoners en bieden een helpende hand met onafhankelijk advies.

Voor meer informatie www.verduurSaam.nl

Dit bericht is 145x gezien