Lezing konijnenkeurmeester


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

EIBERGEN – Kleindier vereniging Oost Achterhoek organiseert op donderdag 21 mei a.s. een presentatie door konijnenkeurmeester Bart van der Vlis.

Bart van der Vlis uit Amsterdam is een gerenommeerd fokker van diverse konijnen en hoenderrassen. Tevens de laatste jaren zeer actief als keurmeester, lid van de ras technische commissie bij de Nederlandse Hangoordwerg Club en als zodanig betrokken bij alle nieuw te erkennen kleuren en uitmonsteringen bij de NHD.

De keurmeester voor 27 rassen is al meer dan 40 jaar een gepassioneerd fokker van konijnen in verschillende rassen en kleurslagen. Momenteel zitten naast de Engelse hangoren in madagascar en fawn/geel, en Duitse hangoordwergen in rood, wit roodoog en blauw ook witte van hotot in zijn hok. De bezoekers krijgen waardevolle tips en uitleg voor een optimale voeding, fokken en selectie van nesten. Deze worden rechtstreeks in de praktijk gedemonstreerd, omdat alles live, met meegebrachte dieren, kan worden uitgelegd, want enkele fokkers nemen hun eerste nestjes ter beoordeling mee. Er is veel mogelijkheid tot vragen stellen en over de voors en tegens kan volop gediscussieerd worden.

De lezing is geschikt voor geroutineerde fokkers als voor beginnende konijnenliefhebbers.

Bezoekers krijgen bij de aanvang van de lezing een leuke Goodybag met speciale konijnen inhoud en de nieuwe flyer van de vereniging.

Aanvang van de presentatie is 20.00 uur, inloop en koffie vanaf 19.30 uur. In verband met de gekozen locatie graag aanmelden! via email: info@kvoostachterhoek.nl of via 0545-474708. De entree bedraagt € 5,00 euro (inclusief 1 consumptie), leden van K.V. Oost Achterhoek betalen half geld.

De vereniging K.V. Oost Achterhoek zet hiermee haar deuren open om aandacht te schenken aan de leuke kleindierensport en eventueel nieuwe leden te verwelkomen. Een ieder is welkom, ook de jeugd!

Locatie: Gebouw van wijkvereniging AWVL Westenesch, Acaciastraat 51, 7151XR, Eibergen. Evt. contact op de avond zelf: 06-52466124.

Voor meer informatie www.kvoostachterhoek.nl