Mannen aangehouden op verdenking diefstal e-bikes

ULFT/DE HEURNE – Vrijdag 29 januari zijn een 43-jarige man uit Westervoort en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van twee e-bikes afgelopen zomer met een gezamenlijke waarde van ongeveer 5000 euro. De fietsen zijn niet teruggevonden.

De mannen worden ervan verdacht op dinsdag 21 juli een e-bike ter waarde van ongeveer 2000 euro te hebben gestolen vanuit de werkplaats van een fietshandel in Ulft, en op 25 augustus een e-bike met een nieuwwaarde van ruim 3000 euro te hebben gestolen vanuit de fietsenstalling van een bedrijf in De Heurne.

Van beide diefstallen is aangifte gedaan en omdat in beide gevallen sprake was van twee daders die reden in een bepaald type auto, ontstond het vermoeden dat de diefstallen gepleegd waren door dezelfde mannen. De mannen zijn bij de fietshandel vastgelegd door beveiligingscamera’s en in De Heurne gezien door medewerkers van het bedrijf.

Eind september werden de vermoedelijke daders weer gesignaleerd in de fietshandel in Ulft, en werd de politie gebeld. De mannen waren al vertrokken maar werden even later in de omgeving aangetroffen door de politie. Hierbij is hun identiteit vastgesteld en zijn foto’s van de mannen gemaakt. Op dat moment was onvoldoende grond voor aanhouding, de politie moest eerst nader onderzoeken of het inderdaad om de verdachten van de fietsdiefstal ging.

Toen dat onderzoek afgerond was volgde toestemming om de mannen aan te houden. De mannen hebben zichzelf afgelopen vrijdag gemeld en zijn verhoord. Ze wilden niks verklaren over de e-bikes dus vooralsnog is onduidelijk wat met de fietsen gebeurd is. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.