24 april 2024
Home » Regionaal » Marthen benoemd tot nieuwe kinderburgemeester van Aalten

Marthen benoemd tot nieuwe kinderburgemeester van Aalten

1541

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

AALTEN – Op woensdag 28 juni werd Marthen Huijbers gekozen als de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Aalten. De jury selecteerde Marthen uit een groep van zes kandidaten tijdens een spannende middag in een volle raadszaal. Samen met de andere kandidaten zal Marthen het komende (school)jaar de kinderen van Aalten vertegenwoordigen in de naschoolse activiteitenraad in Aalten en Dinxperlo.

Marthen, een leerling uit groep 7 van ‘T Warmelinck in IJzerlo, presenteerde zijn ideeën voor het kinderburgemeesterschap onder de slogan “besturen doe je samen”. Hij wil zich onder andere inzetten voor een betere opruiming van peuken en ander afval op straat. Daarnaast pleit hij voor gastlessen op basisscholen om drugs- en alcoholgebruik onder kinderen te voorkomen.

Tijdens de selectieprocedure gaven alle kandidaten een presentatie over belangrijke onderwerpen. Anti-drugsbeleid, verkeersveiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie kwamen aan bod. Na de presentaties volgde een quiz met waar/niet-waar-vragen, beoordeeld door een jury bestaande uit raadsleden Rachel Kraaijenbrink en Elroy Belterman, en voormalig kinderburgemeester Timon Grevink.

Na de quiz werd de kinderraad, onder leiding van Jolien Stronks en Michel Stronks van Figulus Welzijn, geïntroduceerd. De voormalige kinderraad deelde hun ervaringen van het afgelopen jaar. Vervolgens namen de kandidaten deel aan een geheime opdracht waarin hun “burgemeester-vaardigheden” werden getest. Ze openden een vergadering, knipten een lint door en spelden een medaille op bij wethouder Hans te Lindert, die voor de gelegenheid verkleed was als een 100-jarige inwoner.

Na een tweede pauze werden alle punten opgeteld en met veel tromgeroffel en applaus werd Marthen onthuld als de nieuwe kinderburgemeester. Hij zal het komende jaar de kinderambtsketen dragen.

Samen met Lex Heideman, Stan de Slegte, Harmke Heideman, Roos Ansink en Zoë Wensink zal Marthen de naschoolse activiteitenraad vormen. Onder leiding van jongerenwerkers Jolien Stronks en Michel Stronks van Figulus Welzijn zal de activiteitenraad meedenken over sportieve en culturele naschoolse activiteiten voor basisschoolkinderen in de gemeente Aalten.