Home » Groenlo » Midwinterhoorngroep Adventbloazers Groenlo start oefenperiode

Midwinterhoorngroep Adventbloazers Groenlo start oefenperiode

1782

GROENLO – De Adventbloazers Groenlo zijn gestart met hun jaarlijkse oefensessies voor de midwinterhoorn. Overeenkomstig de traditie worden de oefensessies binnenshuis gehouden, omdat de specifieke klanken van de midwinterhoorn uitsluitend buiten mogen klinken vanaf de eerste zondag van de Advent (3 december) tot Driekoningen (6 januari).

Historisch gezien heeft de midwinterhoorn verschillende symbolische betekenissen, variërend van het verdrijven van kwaadaardige geesten tot tekenen die duiden op de terugkeer van het licht en christelijke tradities. Deze klanken worden gespeeld in De Olde Roop.

Het bouwen en blazen van de midwinterhoorn is sinds 2013 erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. De Adventbloazersgroep Groenlo, opgericht in 2017, zet zich in voor het behoud van deze traditie. De groep bestaat momenteel uit negen leden, maar staat open voor uitbreiding.

Geïnteresseerden zijn welkom om een van de oefensessies bij te wonen, die elke woensdag plaatsvinden op de boerderij aan de Winterswijkseweg 51 in Groenlo, aanvang 19:30 uur. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen via 06-1209 7703. Bij voldoende interesse is er de mogelijkheid voor een cursus in het voorjaar gericht op het bouwen van een midwinterhoorn.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.