Home » Regionaal » Mondriaan Fietstocht: Ontdek de Inspiratiebronnen van de Kunstenaar in Winterswijk

Mondriaan Fietstocht: Ontdek de Inspiratiebronnen van de Kunstenaar in Winterswijk

1456

WINTERSWIJK – Villa Mondriaan heeft aangekondigd op 22 september 2023 de Mondriaan Fietstocht te organiseren. Deze tocht, die vorig jaar ook plaatsvond, zal onder begeleiding staan van medeoprichter en kunstenaar Vic Hulshof.

Tijdens de fietstocht worden verschillende locaties in de omgeving van Winterswijk aangedaan, welke vermoedelijk door Piet Mondriaan als inspiratiebron zijn gebruikt voor zijn schilderijen. Langs de route zijn 15 schilderijlijsten geïnstalleerd waarmee deelnemers het actuele landschap kunnen relateren aan de kunstwerken van Mondriaan.

De route belicht kenmerken van het Winterswijkse landschap zoals het coulisselandschap, de monumentale boerderijen en het buitengebied van het dorp. Tijdens zijn verblijf in Winterswijk maakte Mondriaan gebruik van de fiets om de omgeving te verkennen en deze op papier vast te leggen.

De fietstocht begint om 13:30 bij Villa Mondriaan en zal naar verwachting rond 15:30 eindigen. Na de tocht is er een afsluitend samenzijn waarbij een drankje wordt aangeboden. Voor meer details en aanmeldingen kan men terecht op villamondriaan.nl, via e-mail op info@villamondriaan.nl of telefonisch via 0543-515400.