Home » Regionaal » Museum Villa Mondriaan lanceert Kinderkunstclub

WINTERSWIJK – Museum Villa Mondriaan kondigt de terugkeer aan van de Kinderkunstclub in augustus en september. Jongeren die interesse hebben in kunst en creativiteit worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze educatieve reeks.

De Kinderkunstclub biedt vijf workshops, verspreid over vijf weken, waarin deelnemers worden geïntroduceerd tot kunst. Na een kennismaking in de museumzalen, wordt er in het Villa Atelier gewerkt aan verschillende projecten. Deze sessies zullen zich richten op diverse druktechnieken, met het thema “familie” als centraal onderwerp.

Iedere workshop heeft een duur van 90 minuten, waarbij elke week een nieuw project wordt geïntroduceerd, waaronder technieken als linosnede, stencildruk en reliëfdruk. Ongeacht eerdere ervaring kunnen deelnemers hun vaardigheden verder ontwikkelen. Na afloop van de vijfde workshop wordt er een expositie in het museum georganiseerd waar de werken van de deelnemers worden tentoongesteld.

De kosten voor deelname aan de volledige reeks bedragen €30,- per persoon. Er zijn opties beschikbaar om aan een beperkt aantal workshops deel te nemen. Elke les begint om 15.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 13 september inschrijven door een e-mail te sturen naar educatie@villamondriaan.nl met vermelding van de naam, leeftijd en het telefoonnummer van de deelnemer.

De workshops worden gehouden op woensdagmiddag van 20 september tot en met 18 oktober, van 15:00 tot 16:30. Op 18 oktober, de laatste sessie, zijn familieleden uitgenodigd om van 15:30 tot 17:00 uur de afsluitende expositie te bezoeken.