Muziek-kennismakingslessen weer van start

4

AALTEN – In januari 2015 start er een nieuwe cursusronde ‘Muziek maak jezelf’ bij muziekvereniging De Eendracht. De populaire cursus laat de allerkleinsten spelenderwijs kennismaken met muziek.

De leerlingen van de cursus (foto 2014) spelen ter afsluiting mee op het concert van jeugdorkest Get Started.

Tijdens de lessen van ‘Muziek maak jezelf’ leren de kinderen blokfluit spelen en wordt de eerste stap richting het noten lezen gezet. Elke les komen er verschillende muzikanten van de fanfare en drumband langs om de kinderen bekend te maken met allerlei instrumenten. Naast uitleg is het zelf spelen op de instrumenten een belangrijk onderdeel.

Los van het plezier dat kinderen beleven aan muziek maken en samen musiceren is muziekeducatie ook op latere leeftijd nuttig. Zo blijkt bijvoorbeeld uit een Amerikaans onderzoek dat volwassen die als kind al actief met muziek bezig waren, beter in staat zijn om geluiden te verwerken en toonhoogtes te onderscheiden. Het goed volgen van een gesprek in een rumoerige ruimte gaat ze daardoor gemakkelijker af.

De cursus bestaat uit 15 lessen en start op 8 januari, lessen zijn op donderdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur in het muziekgebouw van De Eendracht aan de Nijverheidsweg De Opmaat. De totale kosten inclusief lesmateriaal en blokfluit bedragen 60 euro. Ter afsluiting van de cursus nemen de leerlingen deel aan een concert van het jeugdorkest Het Started. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus geef uw zoon of dochter snel op. Opgeven kan door te mailen naar leonierijks@hotmail.com of te bellen naar 0543 475 191. Kijk voor meer informatie en actuele updates op onze website of Facebook-pagina.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je sturen naar redactie@streekgids.nl