Home » Nieuwe commissaris van de Koning?

GELDERLAND – De provincie Gelderland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning per 1 februari 2019. De huidige commissaris, Clemens Cornielje, stopt met zijn werkzaamheden na 13,5 jaar. “Want alles heeft zijn tijd”, zoals hij zegt. Provinciale Staten gaan daarom aan de slag met het opstellen van een profielschets. Dit is een beschrijving van hoe de nieuwe commissaris zou moeten zijn.

Foto: Marcel Houwer

Wat is belangrijk?
Aan de hand van 7 vragen op www.geldersecommissaris.nl kunnen inwoners van Gelderland aangeven wat ze belangrijk vinden. Moet deze persoon uit Gelderland komen? Hebben ze liever iemand met ervaring bij de overheid of uit het bedrijfsleven? En is het belangrijk dat zij/hij actief is op sociale media. Tot slot kunnen ze in eigen woorden aangeven wat ze vooral verwachten. De vragenlijst blijft beschikbaar tot 20 augustus 2018.

Vervolgstappen
De antwoorden op de vragen betrekken Provinciale Staten bij het opstellen van de profielschets. Op 3 oktober 2018 stellen Provinciale Staten in een extra vergadering de profielbeschrijving vast. Direct na de vaststelling bieden ze de profielschets aan bij minister Ollongren van Binnenlandse Zaken aan. Kort daarna verschijnt de vacature met de Gelderse profielschets in de media.