16 april 2024
Home » Regionaal » Nieuwe exposities in Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Nieuwe exposities in Streekziekenhuis Koningin Beatrix

199

WINTERSWIJK – Tot begin november zijn in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) de volgende exposities te zien: In de centrale hal en poligang 3 toont Saskia Dijkstra haar werk. Ze schildert en tekent inmiddels ruim 15 jaar. Na een periode van vooral figuratief werk, gaat haar grote voorkeur de laatste jaren uit naar vrijer/abstract werk in acryl op doek. Al werkend komt de inspiratie en ontstaat door vlakken, kaders en lijnen een kleurrijk, expressief schilderij. Door de vele lagen, kleuren en technieken die erin zijn verwerkt, ontstaan verrassende effecten. Dijkstra werkt graag op grote doeken waardoor zij de ruimte gebruikt om een kleurrijk geheel te creëren vol energie, spanning en beweging. Ze is grotendeels autodidact, zij volgde opleidingen aan onder andere de Kunstacademie Artez te Zwolle en de Klassieke Academie te Groningen. Sinds 2011 heeft zij een eigen atelier onder de naam ” Kunstatelier MooiZo! “ (www.kunstatelier-mooizo.nl).

Poligangen
In de poligangen 2 en 8 exposeren cliënten van Estinea, een organisatie voor zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. In de dagbestedingsateliers van Estinea maken cliënten cadeaus en kunstwerken. Deze werken verkopen ze in de eigen Top Art winkels in Aalten, Eibergen en Winterswijk.

In poligang 2b exposeert Leonie Zieverink met haar intuïtieve schilderijen. Schilderen is haar passie. Bij intuïtief schilderen breng je de verf op elke mogelijke manier op het doek. Dit kan met kwasten en rollers, maar ook met je handen of spatels.

Vitrines
De vitrines in de centrale gang zijn ingericht door Jacqueline Groeneveld. Samen met Leonie vormen ze de Crea-Beas en hebben ze van hun passie hun werk gemaakt. Jacqueline laat in de vitrines voorbeelden zien van haar workshops.

Op www.crea-beas.nl lees je meer over Leonie en Jacqueline en hun workshops.