Nieuwe polikliniek Orthopedie biedt patiënt alle comfort

WINTERSWIJK – Na een ingrijpende verbouwing van enkele maanden opende polikliniek Orthopedie in Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) donderdag 9 oktober haar deuren op de nieuwe locatie in poligang 1. De nieuwe polikliniek heeft een eigen gastvrije uitstraling en biedt patiënten alle comfort en privacy. En met een ingang aan de voorzijde van het ziekenhuis – rechts naast de hoofdingang – is het bovendien snel en gemakkelijk te bereiken.

Patiënt centraal
Orthopedisch chirurg Robert Berg en zijn twee collega’s zijn blij met de nieuwe plek. “We waren uit ons jasje gegroeid. Op de nieuwe plek bieden we patiënten de beste zorg in een ontspannen omgeving”, aldus Berg. In de gastvrije prettige ambiance met voldoende ruimte en afleiding is het goed toeven. Er is een royale leestafel met verschillende lectuur. Voor wie niet wil lezen, hangt er een groot TV scherm. Patiënten kunnen in de grote wachtruimte plaatsnemen of zich wat meer terugtrekken in de afzonderlijke zitjes. En dat de nieuwe polikliniek in de smaak valt, blijkt wel uit de complimenten over de sfeer en uitstraling van zowel patiënten als collega’s.

iPad
Berg vervolgt: “Op afzienbare termijn willen wij gaan werken met een iPad om het hele proces van het eerste polibezoek tot de nacontrole te meten en in te zien. Hiervoor wordt dan een speciaal volgsysteem op de iPad geïnstalleerd. Dit is een uitstekend middel om de kwaliteit van de behandeling te controleren en monitoren.”
Orthopedie is een druk specialisme. Daarom wordt gezocht naar een nieuwe collega. Aandachtsgebieden van de polikliniek Orthopedie zijn de heup- en knievervanging, waar het ook een certificaat van zorgverzekeraar Achmea voor heeft ontvangen, voet en enkel maar ook schouderproblematiek. De orthopeden participeren in SportmedX.

Dit bericht is 133x gezien