Home » Regionaal » Nieuwe Verwarmingstechnologie Helpt Bedrijven Energiekosten Besparen

Nieuwe Verwarmingstechnologie Helpt Bedrijven Energiekosten Besparen

1452

WINTERSWIJK – Winterwarm in Winterswijk heeft een nieuwe verwarmingstechnologie ontwikkeld: de Qwikshift Hybrid Heater. Deze technologie is speciaal bedoeld om bedrijven te ondersteunen in het verminderen van hun CO₂-emissie en energieverbruik. Met de Qwikshift kunnen bedrijven, afhankelijk van de grootte van hun ruimte, jaarlijks tot wel €15.000 besparen.

Dit nieuws volgt op een recent schrijven van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan ondernemers. Hierin wordt gesteld dat bedrijven die jaarlijks 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken, energiebesparende maatregelen moeten nemen die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn.

Frank Kruis van Winterwarm licht de werking van de technologie toe: “De Qwikshift combineert een warmtepomp met een geavanceerde booster-technologie, beschikbaar in zowel een elektrische als gasgestookte variant.” Bovendien heeft Winterwarm een Smart Controller ontwikkeld die ondernemers helpt optimaliseren op basis van huidige gas- en elektriciteitsprijzen.

De Qwikshift Hybrid Heater komt ook in aanmerking voor de ISDE en EIA subsidieregelingen, wat de terugverdientijd van de investering kan verkorten.

Winterwarm, met een team van 100 medewerkers in Winterswijk, blijft zich richten op innovatieve en duurzame verwarmingstechnologieën, rekening houdend met marktbehoeften.