Home » Regionaal » Opening Repaircafé

WINTERSWIJK – Wat doet u met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Hergebruik, re-integratie en werkervaring
Op initiatief van de gemeente Winterswijk, hebben de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Kringloop Aktief en praktijkschool Pronova de handen ineen geslagen voor de oprichting van een Repaircafé. Hierbij staan naast het hergebruik van spullen ook de re-integratie van uitkeringsgerechtigden en het opdoen van werkervaring door jongeren centraal.

Wat is een Repaircafé?
Repaircafé’s zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair-café wordt gehouden is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Hoe werkt het?                                                                                                   Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair-café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Opening
Graag nodigen wij u uit om bij de officiële opening aanwezig te zijn.  De officiële opening zal gedaan worden door de heer W. Aalderink, wethouder van de gemeente gemeente Winterswijk.

De opening zal plaatsvinden op 3 november as. om 13.30 uur.  Het adres van het Repair-café is: Handelscentrum 6, 7102 AL Winterswijk. Dit is de locatie van Kringloop Aktief! De mogelijkheid tot parkeren is beperkt. U kunt eventueel wel parkeren op de parkeerplaats van de Action aan het Handelscentrum …. Tijdens deze middag kunt u meer te weten komen over het Repaircafé en kunt u kennismaken met de vrijwilligers.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen