Home » Regionaal » Optimale zorg rondom zwangerschap en geboorte

Optimale zorg rondom zwangerschap en geboorte

334

WINTERSWIJK – In de regio Oost Achterhoek is de geboortezorg zo georganiseerd, dat in elke fase van de zwangerschap en geboorte de benodigde zorg nog beter op elkaar is afgestemd. Moeder en kind staan centraal en krijgen die zorg die ze op dat moment nodig hebben. De afspraken hiervoor zijn vastgelegd in het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Oost Achterhoek. De vernieuwde samenwerkingsovereenkomst werd op 4 september jl. door de deelnemende partijen ondertekend.

In het VSV werken eerstelijns verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en de kraamzorg intensief samen. Samen zorgen zij ervoor dat er één geboorteketen is waarin een team van professionals 24 uur per dag, 7 dagen per week de best mogelijke zorg levert. “Met verloskundigen, gynaecologen en de kraamorganisaties kijken we waar we de zorg nog kunnen verbeteren. Daarom vragen we zwangeren ook hoe zij denken dat de zorg nog beter kan door hun mening te geven in een enquête,”licht Marieke Vos, teammanager van de Vrouw-Kindeenheid van het SKB toe.

Website
In oktober is er een gezamenlijke website live gegaan waarop aanstaande ouders relevante informatie vinden over zwangerschap en bevallen in de regio. Het webadres is www.vsv-oostachterhoek.nl.

‘Simply the best’
Het VSV is in 2011 opgericht. In het najaar 2013 sloten de kraamzorgorganisaties in de regio aan. Onder het motto ‘Simply the best’, wil het VSV de zorg rondom zwangerschap en geboorte nog verder optimaliseren. Dat doen ze door protocollen en werkwijzen op elkaar af te stemmen en gezamenlijk scholingen over geboortezorg te organiseren en te volgen. In het bestuur van het VSV is een afvaardiging van iedere verloskundige praktijk vertegenwoordigd.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen