Oude scootmobielen gezocht voor project "It Scoot to be here "


AALTEN – Najaar 2016 rijden tot verbazing van het (winkelende) publiek 32 scootmobielen door de gemeente Aalten. 16 jongeren en 16 alleenstaande ouderen gaan hand in hand een prachtig avontuur aan. Elkaar leren kennen ,respecteren en een hoop plezier maken is een doel, daarnaast de alleenstaande oudere weer een impuls te geven, te activeren.

Het middel scootmobiel is een mooi alternatief om de verbinding te maken. Een jaar lang iedere maand een activiteit
om het doel te behalen. Klein beginnen om ‘groots’ te eindigen want dit project is slechts een aanjager tot meer!

Wat dacht u van de oprichting van een zelfstandige scootmobielclub met minstens 40 leden. Of van het sideproject “Groen voor grijs” waar jaarlijks minstens 30 senioren gebruik kunnen maken van de tuinonderhoudsdiensten van een groep scholieren van de groenvoorziening Schaersvoorde. Twee uur tuinonderhoud, inclusief een half uur koffie/thee drinken, voor een kleine financiële bijdrage. Of wat dacht u van het project “er een potje van maken” waar maandelijks studenten van Schaersvoorde een lekkere maaltijd voorschotelen aan 20 alleenstaande ouderen en dit gezamenlijk verorberen. Kortom allemaal mooie activiteiten die zorgen voor een intergenerationele uitwisseling en senioren uit het mogelijke isolement halen.

Mei 2017 zal de pilot “It Scoot to be here” stoppen maar vanaf december 2017 zullen diverse duurzame spin off projecten in de markt gezet zijn. Klein beginnen om uiteindelijk duurzame beklijving van diverse participatieprojecten te bewerkstelligen !.

Stichting Figulus welzijn, onderwijsinstelling VMBO Schaersvoorde, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe afdeling Aalten en Richard Jongetjes van Glimlach Producties hebben de handen in een geslagen voor het opzetten van dit participatieproject. Het project “It Scoot to be here” moet de sociale cohesie bevorderen tussen lokale jeugd en de plaatselijke senioren. Een Intergenerationele uitwisseling dus. Voor het zover is moeten de financiën nog rond gebreid worden.

Ondertussen is er (financiële) ondersteuning van fonds RCOAK, GUV, Hengeveld Bike center en de gemeente Aalten, een mooie opstart maar nog lang niet genoeg. Daarnaast is de organisatie naarstig op zoek naar (oude) scootmobielen voor de jonge deelnemers. Wie nog een scootmobiel heeft staan en wil doneren, of een jaar wil uitlenen kan zich melden. De scootmobielen worden opgeknapt en onderhouden door de leerlingen elektrotechniek van Schaersvoorde met professionele ondersteuning van Hengeveld Bike center uit Aalten/Bredevoort.

Voor tips over- of overdracht van een (leen) scootmobiel kunt u zich melden bij : Richard Jongetjes ( 06-10514101 of info@glimlachproducties.nl ) of Janien Oonk (06-57593628 of J.Oonk@szmk.nl )