Peter Rikken nieuwe voorzitter VNO-NCW Achterhoek

Werkgeversvereniging VNO-NCW Achterhoek krijgt een nieuwe voorzitter: Peter Rikken. De huidige voorzitter van VNO-NWC Achterhoek, Jan Paul Kiefmann, heeft besloten om de voorzittershamer over te dragen. Formeel zal hij dat doen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Achterhoek in Villa Ruimzicht op 14 januari.

Jan Paul Kiefmann is 4,5 jaar bestuurslid geweest, waarvan ruim 2 jaar in de rol van voorzitter. Naast de reguliere voorzitterstaken heeft hij veel bijgedragen aan Achterhoek 2020 en de regiomarketing waarvan de lancering van SmartHub Achterhoek recent heeft plaatsgevonden.

Peter Rikken is DGA van Meilink, een totaaldienstverlener aan de exporterende maakindustrie. Meilink is een familiebedrijf dat is opgericht in 1874; heeft 400 medewerkers op 9 vestigingen en een omzet van 60 miljoen euro.

Rikken is sinds 2012 bestuurslid van VNO-NCW Achterhoek en is tevens vicevoorzitter, belast met de portefeuille infrastructuur en bereikbaarheid, waaronder ook glasvezel. Hij zet zich in voor VNO-NCW omdat hij wil bijdragen aan een gezonde regionale economie en een goed ondernemersklimaat. “We zijn een van de grootste VNO-NCW afdelingen van Nederland en dat zet ons op de kaart. Het is een weerspiegeling van de onderlinge band, daadkracht en betrokkenheid van de Achterhoek. Dat moet minimaal zo blijven” aldus Rikken.

Rikken heeft ruime bestuurservaring als voorzitter van de branchevereniging EPV en als bestuurslid van WTC Twente. Als voorzitter van het bestuur van VNO-NCW Achterhoek maakt Rikken deel uit van het algemeen bestuur van VNO-NCW Midden, de werkgeversvereniging van Midden- en Oost-Nederland die 1900 leden vertegenwoordigt.