Politie onderzoekt woningoverval

WINTERSWIJK – Zondagavond 27 december is een oudere bewoonster van de Tulpstraat in Winterswijk overvallen door twee onbekende mannen.

De vrouw was even naar buiten gelopen en werd rond 20.55 uur ineens geconfronteerd met twee donker geklede mannen bij haar woning, waarvan één gewapend was met een vuurwapen of iets wat er sterk op leek.

De vrouw werd de woning in gedirigeerd en bedreigd. De overvallers gingen er even later met een geldbedrag vandoor. De vrouw alarmeerde de politie en deze kwam direct ter plaatse. Er werd een Burgernetactie opgestart en er is uitgebreid gezocht naar de overvallers, maar ze zijn helaas niet aangetroffen.

Tips welkom!
De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, inclusief sporenonderzoek in de woning en buurtonderzoek, en is op zoek naar tips. Heeft u iets gezien of weet u mogelijk meer en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Signalement
De daders waren beide donker gekleed en hadden hun gezichten bedekt met bivakmutsen. Één van hen is naar schatting 1.80/1.85 lang en heeft een stevig postuur. Van de andere dader is alleen bekend dat hij qua lengte een fractie korter is dan zijn mededader.