Poppentheater bij de Gouden Karper Hummelo

HUMMELO – De kindervoorstelling ‘De Poppenstoel’ van theatermakers Paulo en Mayke is op zondag 21 februari in Hummelo. ‘De Poppenstel’ is een vertel/ poppenvoorstelling.

In een hele grote leunstoel zit een man te slapen. Het is de man die de kinderen zoals beloofd het verhaal “Ga je mee kleine beer”van Martin Waddell voor zal lezen. Gelukkig woont er in die hele grote stoel een hondje, het hondje van de man in de stoel, die dus het baasje van het hondje is.Als het hondje de man eindelijk wakker heeft gekregen zodat hij kan voorlezen blijkt dat er nog allerlei werkjes op de man liggen te wachten zoals vegen, hout sprokkelen voor het vuur, water halen. Ze gaan de werkjes samen doen en tijdens die werkjes blijkt dat werken eigenlijk ook heel leuk kan zijn vooral als je als publiek ook mee kunt doen door het koor te zijn. En tussen al die werkjes door wordt,zoals beloofd ,ook nog het verhaal voorgelezen.

In deze voorstelling hebben de kinderen ook een grote rol want zij mogen de liedjes zingen. De liedjes: “Boer wat zeg je van mijn kippen, Opa Bakkebaard, Twee emmertjes water halen en Zagen,Zagen” kunnen de kinderen alvast oefenen zodat ze lekker mee kunnen doen met de voorstelling.

Klik voor meer informatie

De voorstelling is geschikt voor (jonge) kinderen die van voorlezen houden.

Het begint om 15 uur en duurt ca 50 minuten. Een kaartje kost € 5 inclusief een glas ranja of een kopje koffie.