21 mei 2024
Home » Regionaal » Portugese Fadomuziek in kasteel Hackfort

Portugese Fadomuziek in kasteel Hackfort

178

VORDEN – Het trio Flor d’Luna laat de klanken van haar nieuwste cd horen op 11 april 2015 in de prachtige ambiance van kasteel Hackfort. De nieuwste cd van Flor d’Luna “Uma porta para o rio” (Een deur naar de rivier) is onlangs uitgekomen en is geheel Portugeestalig. Overal waar het trio optreedt, wordt het intense samenspel opgemerkt. Voor een moment lijkt de tijd even stil te staan…. Aanvang van het concert is om 20:00 uur; voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 10,00 voor het concert; voor niet leden € 15,00. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Flor d’Luna werd in 2005 opgericht door gitarist/componist Marcel Verheugd en zangeres Carla Koehorst. Sinds die tijd heeft Flor d’Luna zich ontwikkeld van een (wereldmuziek-)duo dat zich vanaf 2007 toespitste op de Portugese Fadomuziek, naar een trio (met celliste Manuela Verbeek) dat inmiddels een geheel eigen weg is ingeslagen.

Behalve het traditionele Fado-lied “Barco negro” zijn het allen eigen composities, gecomponeerd door Marcel Verheugd. Een aanzienlijk deel van de teksten is afkomstig van de misschien wel bekendste dichter/schrijver van Portugal: Fernando Pessoa. Zijn teksten worden veelal gelinkt met “saudade”, het kenmerk van de Portugese ziel en Fado-traditie. In de muziek van Flor d’Luna is die saudade terug te vinden, maar net als in de Fado worden die gevoelens soms juist naar een opgewekte lichtheid vertaald. De luisteraar zal zich hier heerlijk op laten mee stromen.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!