Prijs ‘Beste Naober 2015’ gaat naar KWOV


WINTERSWIJK – De prijs ‘Beste Naober 2015’ gaat naar de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (KWOV). Burgemeester Thijs van Beem reikt de prijs op maandagavond 22 juni uit in muziekschool Boogie Woogie. KWOV krijgt de prijs vanwege de jarenlange vriendschapsband die de muziekvereniging onderhoudt met het Männerchor Vreden. In januari geven de KWOV en het mannenkoor voor de vijfentwintigste keer een gezamenlijk nieuwjaarsconcert in theater De Storm en in de concertzaal in Vreden. Daarnaast heeft de KWOV nog verschillende andere contacten over de grens.

De Beste Noaberprijs bestaat uit een bronzen beeldje van mevrouw G. Grijsen-Schukkink uit Winterswijk Ratum, een oorkonde en een bedrag van 1.000 euro.

Beste Naoberprijs
In mei 2008 heeft de gemeenteraad van Winterswijk de Beste Naoberprijs in het leven geroepen. Met deze tweejaarlijkse prijs brengt de raad zijn waardering tot uitdrukking voor personen, bedrijven of organisaties, die een bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de betrekkingen tussen de inwoners van de gemeente Winterswijk en haar Duitse buurgemeenten. De werkgroep Duitsland – een werkgroep van de gemeenteraad – is belast met de beoordeling van de voorgedragen kandidaten en de toekenning van de prijs.

De tweejaarlijkse prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. In 2009 werd de prijs toegekend aan de heer H. Windmeier uit Vreden, omdat hij meer dan 20 jaar voorzitter was van de Ausschuss für deutsch-niederländische Zusammenarbeit van de gemeente Vreden. In 2011 werd de prijs uitgereikt aan de leden van de vrijwillige brandweer van Oeding vanwege de uitstekende samenwerking met de brandweer van Winterswijk. In 2013 ging de prijs naar openbare basisschool Kotten vanwege de uitwisselingen die de school organiseert tussen haar leerlingen en leerlingen van Nünning-Realschule in Borken en de Von Galen Grundschule in Oeding.