Project jong en oud It” Scoot to be here succesvol en vooral leuk!

AALTEN – Het intergenerationeel project It Scoot to be here, met als middel het scootmobiel, tussen leerlingen van VMBO Schaersvoorde en ouderen uit Aalten mag zeer succesvol worden genoemd. Vrijdag 14 oktober was de aftrap in het bijzijn van de nodige media. Bij evenementencentrum De Hofnar werd zowel theorie als praktijk onderwezen over het rijden met een scootmobiel.

Tijdens de tweede activiteit in november konden de 32 deelnemers genieten van een opdrachtentocht dwars door het dorp dat in duo’s moest worden afgelegd. Want dat is ook de insteek van deze activiteit, duo maatjes met oud en jong die elkaar leren kennen en waarderen. Alle benaderde middenstand en horeca deden direct spontaan mee met de uitvoering van deze tocht. Zo was er onder andere een rebusetalagetocht en de opdracht om een selfie ( foto) te maken als maatjes met de uitbater van kapsalon Yellow 7.

Tijdens de pauze konden de duo’s zich even opwarmen met warme chocolademelk en een appelgebak met slagroom bij 1 van de drie meewerkende restaurant op de Aaltense markt. Zowel de organisatie als de deelnemers konden terugkijken op een zeer geslaagde middag. Het woordje “Lol “ werd door de omstanders als meeste opgevangen.

Voor december staat er een high tea op het programma met allerlei binnen activiteiten. Tevens komt er een professionele fotograaf langs om de duo’s te portretteren .

It “Scoot to be here is een programma van VMBO Schaersvoorde, Figulus Welzijn, Zorgcombinatie Marga Klompe en Glimlach Producties.

Wegens ziekte heeft er ( voorlopig) 1 oudere moeten afhaken. Mocht er nog een senior zijn, in bezit van een scootmobiel, en zich willen aansluiten dan kan dat. Opgave en informatie bij Figulus Welzijn, Polstraat 9, 7121DH Aalten. Contactpersoon: Anneke Visser :0620494429. Het project vindt elke tweede vrijdag van de maand plaats tot en met mei 2017.