Salto ritmiek zeer succesvol, gegeven door Japanners aan gehandicapte kinderen


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

BELTRUM – Op landgoed t Hulsevoort wordt al een aantal jaren, in mei en oktober, een dag georganiseerd voor meervoudig complex gehandicapte kinderen. Deze kinderen beleven een soort van Verwendag. Saltoritmiek is daar een belangrijk onderdeel van. Hiervoor komen regelmatig Japanners naar Nederland om dit ouders te leren toepassen. De ouders die in mei en oktober naar onze Saito-workshop komen, hebben hier goede ervaringen mee opgedaan.

De Japanners geven advies en oefenen met elk kind apart maar ook in groepsverband. Saito wordt ondersteund met pianomuziek (klank), oefenen en massage op het lichaam (gevoel) en gericht naar bijv. de moeder kijken als deze zich verplaatst tijdens de oefening (kijken).

Deze gecombineerde prikkels blijken een enorme stimulans te zijn voor bijv. de hersenen qua gevoel en reactie.

Dat Saitoritmiek ook succesvol werkt op kinderen zonder een handicap hebben we inmiddels ervaren. ‘Saitoritmiek zoekt deze aansluiting vanaf het begin, op het lichaamsgebonden ervaringsniveau van het kind, en integraal in zijn motorische, sensorische, contactuele, sociale, cognitieve ontwikkeling in de bewustwording van zichzelf, zijn omgeving, de natuur.’

Meer informatie hierover vind u op de site www.saitocentrum.nl en op www.hulsevoort.nl(stichting Zonnekind)

Het merendeel van de kinderdagverblijven waar Saito ritmiek wordt beoefend, bevinden zich in de Randstad en Zeeland/Brabant. De zeer succesvolle formule is een paar jaar geleden door ons team ontdekt. We zijn daarvoor naar Japan afgereisd om het ter plekke te leren en te ervaren.

Sinds 2 jaar bestaat stichting Zonnekind welke is gericht op zorgverlening aan meervoudig complex gehandicapte kinderen.

De stichting is, net als de Zorgboerderij Kumufit en het Kinderdagverblijf Het Vlinderhofje, gehuisvest op het landgoed ‘t Hulsevoort aan de Bruggertweg 2 te Beltrum.

Graag nodigen wij u uit voor de lezing over Saitoritmiek op zaterdag 19 maart van 10:00 tot 12:00 uur op landgoed ‘t Hulsevoort. De zaal is open om 09:30 uur.

Opgave gewenst.
kleingebbinck.m@gmail.com of 0544-487010 / 06-55733458