Seizoenstart met nieuwe fietsroute ‘Rondje Bredevoort’


BREDEVOORT – Het toeristenseizoen in Bredevoort kan van start. De Heerlyckheid is een namelijk een mooie fietsroute rijker. De route leidt langs de pareltjes van het middeleeuwse stadje, door het Nationaal Landschap voorbij aan een aantal mooie plekjes in gemeente Aalten en haar buurgemeenten Oost Gelre en Winterswijk.

Fietsroute folder
De route van 44 kilometer ( in te korten tot 27) wordt gepresenteerd in een 4-luik flyer met omschrijving van de route. Tevens worden in de omschrijving enkele bezienswaardigheden langs de route uitgelicht zoals het startpunt van de route; het historisch centrum van Bredevoort, boerderij Eskes en Havezathe ’t Walfort. Ook de Koppelkerk en de diverse gastvrije horeca van het vestingstadje worden in de folder benoemd. Voor fietsers die meer willen weten van de geschiedenis zijn via QR codes in de folder video’s met interessante informatie te bekijken. De video’s zijn ook te vinden op www.erfgoedaalten.nl

De fietsroutefolder ‘Rondje Bredevoort’ is vanaf maandag 30 april voor € 1,95 te koop bij VVV Bredevoort, VVV Aalten en VVV Dinxperlo.


De fietsroute ‘Rondje Bredevoort’ is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Aalten, VVV Bredevoort en Stichting Achterhoek Toerisme.