Senioren project ‘It Scoot to be here’ weer naar school

AALTEN – Het intergenerationele project ‘It scoot to be here’, dat via het middel de scootmobiel 17 jongeren en 17 ouderen verbindt, gaat op vrijdag 10 maart weer op stap. De jongeren, allemaal scholieren van VMBO Schaersvoorde stationsplein, inviteren hun seniormaatjes ditmaal voor een bezoek aan hun school. Met de eigen scootmobiel zal elke leerling zijn of haar seniormaatje thuis ophalen om vervolgens naar Schaersvoorde te tuffen.

De ouderen krijgen bij aankomst een rolstoel aangeboden om daarna in groepjes tussen jong en oud een mooie rondgang door het gebouw te maken. De afdelingen Electrotechniek, metaal, groen en bouw zullen worden bezocht. Na deze rondleiding zullen onder het genot van een drankje en hapje de ouderen en jongeren in duo aan tafel gaan om samen een bloemstuk te creëren met als thema Pasen. De creaties mogen de deelnemers uiteraard houden en mee naar huis nemen. Tevens zullen de maatjes onder het bloemschikken het gesprek aangaan over school; “hoe was het vroeger op school, hoe is het nu“.

Het project ‘It Scoot to be here’ ligt in organisatorische handen van Figulus welzijn, VMBO Schaersvoorde, Zorgcombinatie Marga Klompe, project # en Glimlach Producties. Het project vindt in principe elke tweede vrijdag van de maand plaats.

Meer info is te vinden op de Facebookpagina https://www.facebook.com/itsScoottobehere

Foto: PR