Service en goedkoop parkeren bij het SKB


WINTERSWIJK – Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk verlaagt met ingang van 1 januari 2017 de parkeertarieven. Het eerste half uur is gratis, daarna betalen patiënten en bezoekers ongeacht de duur van hun verblijf één euro.*

Een bezoek aan het ziekenhuis begint voor veel patiënten op de parkeerplaats. “Een goede bereikbaarheid en toegankelijkheid van het parkeerterrein is belangrijk, maar ook de beschikbaarheid over voldoende parkeerplekken,” licht bestuurder Bert Kleinlugtenbeld het besluit toe. “Door een bedrag van één euro in rekening te brengen, houden we het parkeren betaalbaar en dragen we een steentje bij in de beperking van de ziekenhuiskosten. Anderszins zorgt dit bedrag er ook voor, dat de parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor onze patiënten en bezoekers. De slagboom en de parkeerautomaten blijven dan ook van kracht.”

Service op de parkeerplaats

Naast het verlagen van de parkeertarieven, biedt SKB sinds dit voorjaar service op de parkeerplaats. Op bijna alle werkdagen staan er zowel ’s morgens als ’s middags vrijwilligers klaar om patiënten en bezoekers te helpen bij het in- en uitstappen, het halen van een rolstoel en het wijzen van een parkeerplaats.
Marco Ligtlee, vrijwilliger parkeerservice van het eerste uur, vertelt: “Het is dankbaar werk. Mensen zijn blij als we ze helpen bij het uit- of instappen of als we bij een patiënt blijven terwijl de ander de auto parkeert. Door de ondersteuning die we bieden, voelen mensen zich welkom en gaan meer ontspannen het ziekenhuis binnen.”

Het streven is, deze service iedere werkdag aan te bieden. Daarvoor zoekt het ziekenhuis nog enkele enthousiaste gastvrije vrijwilligers. Op de website van het ziekenhuis is meer informatie te vinden.