21 mei 2024
Home » Regionaal » SKB doet mee aan actie Samen voor de voedselbank

SKB doet mee aan actie Samen voor de voedselbank

217

WINTERSWIJK – Via Omroep Gelderland neemt Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk deel aan de gezamenlijke actie van de regionale omroepen ‘Samen voor de Voedselbank’. Naast het doneren van een product, kan men vanuit het SKB ook een speciale kerstwens schrijven aan een klant van de voedselbank. De actie loopt van 8 tot en met 19 december 2014.

Het Achterhoekse ziekenhuis is maatschappelijk betrokken en ondersteunt het initiatief van de regionale omroep. In bovengenoemde periode staat in de centrale hal van het ziekenhuis een speciale kar. In deze kar kunnen patiënten, bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen een donatie aan de voedselbank doen. Als iedereen één donatie doet, en een vriend of familielid vraagt hetzelfde te doen, dan hebben we in korte tijd een voorraad producten waarmee we veel mensen blij kunnen maken!

Hoe gaat het in zijn werk?
Qua donaties gaat het om producten die lang houdbaar zijn, zoals voedsel in blik, toiletartikelen, luiers voor baby’s etc. Donateurs kunnen daarnaast een speciale kerstwens schrijven voor een klant van de voedselbank. De kerstwensen worden in een collageschilderij geprikt en samen met de donaties op 19 december overhandigd aan Omroep Gelderland. Omroep Gelderland zorgt ervoor dat de producten en wensen bij klanten van de voedselbank terechtkomen.

Via Facebook en Twitter brengen wij tussentijds en achteraf verslag uit van de resultaten van deze actie.  U steunt deze actie toch ook? ‘Samen voor de voedselbank’ is een gezamenlijke actie van de regionale omroepen in Nederland.

Meer informatie vindt u op www.omroepgelderland.nl en www.skbwinterswijk.nl


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!