21 april 2024
Home » Eibergen » Speelplek langer open op initiatief openluchttheater

Speelplek langer open op initiatief openluchttheater

231

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Tot 21 oktober is Oude Maat kinderparadijs

EIBERGEN – Op initiatief van Openluchttheater Eibergen is de eendaagse speelplek die de Tuinen van Geerdink achter het theater voor het Achterhoeks Streekfestival had ingericht, tot 21 oktober open. Om dit mogelijk te maken worden er enkele kleine aanpassingen verricht. Daarmee is de voorziening formeel gecertificeerd. De gemeente betaalt de extra kosten. Het theater houdt dagelijks een oogje in het zeil. De speelplek is vanaf zaterdag formeel geopend.

“Tijdens het Achterhoeks Streekfestival (9 juli) hebben we al met Johan Geerdink gesproken over een langere openstelling. Vorig jaar al kregen we zoveel enthousiaste reactie op de eendaagse speelplek èn de vraag waarom die niet langer kan blijven”, aldus het bestuur van het openluchttheater. Op de speelplek zijn met natuurlijke materialen speel- en klimattributen gebouwd. Op een zandbult staat een waterpomp. Hiermee kunnen kinderen water oppompen dat vervolgens via een waterloop van half open boomstammetjes naar beneden stroomt.

Ranja-party
Vrijwilligers van het openluchttheater houden dagelijks een oogje in het zeil om de speelplek schoon te houden. Daarnaast wil het theater op een warme dag een ranja-party organiseren. “Wij schenken gratis ranja, kindermuziekje er bij. Het moet een spontane en blije happening worden voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s.” Het openluchttheater denkt dat de speelplek ook bij toeristen in de smaak valt. “De voorziening staat 20 meter naast het Berkelhaventje. Er komen veel toeristen met kinderen een vaartochtje maken. Superleuk dat de kinderen zich vervolgens hier nog even kunnen uitleven.”