Home » Regionaal » SPOT jongerenwerk – Flitsacties

WINTERSWIJK – Spot jongerenwerk Winterswijk valt onder de Stichting Welzijn Winterswijk. “Op dit moment zijn we bezig met het oprichten van een Jimmy’s. Jimmy’s staat voor ‘Voor en door jongeren.’ Jongeren kunnen naar ons toekomen met ideeën, vragen of problemen. Je kunt bij ons antwoord krijgen op allerlei vragen en weten wij geen antwoord dan kennen we mensen die je wel verder kunnen helpen.”

Een ander doel van Jimmy’s is om Winterswijk een stuk leuker te maken met verschillende activiteiten die door jongeren zijn opgezet en om een plek te creëren waar jongeren hun creativiteit en vragen daarover kwijt kunnen.
Samen met stagiaires van Jimmy’s kunnen wij met jongeren om tafel gaan om ideeën te bespreken en er voor te zorgen dat er een activiteit uit rolt. Maar dat kan alleen als jongeren ook bereidt zijn zich er zelf voor in te zetten.

Jimmy’s wordt o.a. gepromoot door flitsacties. Deze houden we in de grote pauze van het GKC en Schearsvoorde. Met deze flitsende actie brengen we een bepaald thema onder de aandacht maar willen we ook aandacht voor Jimmy’s krijgen!

In de week van de jeugdzorg hebben zij de eerste flitsactie gehouden. Door middel van de video clip “get up” wist SPOT de aandacht van de leerlingen te trekken en met een enthousiaste presentatie van de stagiaire werd duidelijk gemaakt waarvoor wij er zijn. Tussen de presentatie door zijn er enquêtes uitgedeeld en kregen de stagiaires enthousiaste reacties. We zijn dan ook onwijs blij dat het Gerrit Komrij College en Schaersvoorde hieraan willen mee werken!

Volg Spot Winterswijk op facebook, zo blijf je op de hoogte van de activiteiten en bijeenkomsten die wij organiseren en waar wij ons mee bezig houden. Uiteraard vinden we het ook fijn als je ons contact als je een goed plan of idee hebt! www.facebook.com/pages/SPOT-Jongerenwerk-Winterswijk