19 mei 2024
Home » Vorden » Station Vorden Verkocht aan ‘t Dekkershuus BV

VORDEN – De gemeente Bronckhorst heeft het stationsgebouw van Vorden verkocht middels een openbare inschrijving. ’t Dekkershuus BV uit Udenhout, met eigenaar Arjan Demers aan het roer, is geselecteerd als de koper. Demers heeft eerdere ervaring met het restaureren van monumentale panden en heeft banden met Vorden.

Volgens het voorgestelde plan van Demers zal het stationsgebouw na restauratie studio’s voor starters op de verdieping bieden. Op de begane grond zijn er plannen voor commerciële functies met een maatschappelijke inslag en kleinschalige horeca. Mogelijke functies zijn verkoop van streekproducten en een stoppunt voor wandelaars van het Pieterpad. De koper zal deze plannen verder ontwikkelen met het oog op een start van de restauratie in de eerste helft van 2024. De koopovereenkomst tussen beide partijen is getekend.

Wethouder Wilko Pelgrom gaf aan dat de gemeente tevreden is met de geselecteerde partij en kijkt uit naar de uitwerking van hun plannen. Arjan Demers heeft ook de intentie geuit om de lokale gemeenschap bij het project te betrekken en is al in gesprek met lokale belanghebbenden, waaronder de VVV.

De selectie van de koper is gebaseerd op zowel de inhoud van de inschrijving, waaronder de geplande verbouwing, het toekomstig gebruik en de financiële haalbaarheid, als op de aangeboden prijs. Er waren in totaal twee inschrijvingen.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!