21 mei 2024
Home » Regionaal » Streektaalliederen op kasteel Hackfort

Streektaalliederen op kasteel Hackfort

207

VORDEN – Op zondag 8 februari 2015 is kasteel Hackfort gastheer voor de Groninger folkgroep Törf. Deze groep geeft een sfeervol middagconcert met muziek in streektaal. Törf is opgericht in 1975 om aandacht te vragen en te geven aan het Groninger lied. Tegenwoordig laat Törf een eigen en uniek geluid horen. Traditionele en eigentijdse muziek. Aanvang om 15:00 uur; voor het concert wordt entree geheven. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Muzikale sfeer
Doedelzakken, violen, gitaren, accordeon en een breed scala aan exotische instrumenten worden ingezet. Op deze manier ontstaat er een combinatie van folk, streektaal en wereldmuziek. De formatie heeft zich verder ontwikkeld met het op muziek zetten van Groninger kwaliteitspoëzie, met werk van dichters als Hans Elema, Siemon van Wattum en Jan Boer. Kom luisteren naar dit veelzijdige repertoire.

Bijzonder erfgoed
Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1700 objecten, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Kasteel Hackfort maakt onderdeel uit van landgoed Hackfort, in bezit van Natuurmonumenten. Om iedereen mee te laten genieten van het bijzondere erfgoed worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd in het kasteel.

Toegangsprijs voor dit kasteelconcert is voor leden van Natuurmonumenten 15 euro, niet-leden betalen 20 euro. Meld je vooraf aan via natuurmonumenten.nl/activiteiten.

De concertagenda van kasteel Hackfort en overige activiteiten in regio Vorden is te vinden op .

Volg ons op Twitter en Facebook: @NM_Gelderland
www.facebook.com/LandgoedHackfort


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!