Svedex BV uit Varsseveld beste stagebedrijf sector ICT en Media

3

VARSSEVELD – Svedex BV uit Varsseveld is het beste stagebedrijf van de sector ICT en Media. Kenniscentrum ECABO schreef de verkiezing uit onder meer dan 44.000 stagebedrijven. Deze bedrijven zijn bij ECABO ingedeeld in 7 sectoren.

De winnaars van de andere sectoren zijn:

  • UMC UtrechtPAZIO – Commerciële beroepen
  • Kadaster, Groningen – Juridische beroepen
  • Rijksmuseum, Amsterdam – Orde en Veiligheid
  • ING Bank, Deventer – Banken, Verzekeraars en Financieel intermediairs
  • Eigenhuis Keuken Groep, Amersfoort – Financieel-administratieve beroepen
  • Trendiy BV / B&C Raamdecoratie, Nunspeet – Secretariële beroepen

De sectorjury heeft onder meer gekeken of het stagebeleid verankerd is in de organisatie. Is er een goede samenwerking met de onderwijsinstelling? Komen er jaarlijks een of meerdere stagiairs over de vloer? Stelt de stagebegeleider de stagiair centraal bij het opleiden? Wordt er rekening gehouden met de opleidingswensen en ervaringen van de student? De zeven sectorwinnaars voldoen ruimschoots aan deze criteria.

Beste leerbedrijf van ECABO
Uit de zeven sectorwinnaars kiest een vakjury, bestaande uit een werkgevers-,  werknemers- en een onderwijsdelegatie, uiteindelijk 1 winnaar. Deze winnaar mag zich en jaar lang het beste stagebedrijf van ECABO noemen. Op 13 november maakt ECABO bekend wie van de zeven sectorwinnaars deze trofee in de wacht sleept.

Prijs
Aan de vakjuryprijs is, naast een sculptuur, een bedrag van 2.500 euro verbonden. Dit bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject. Daarnaast gaat de winnaar het volgend jaar opnemen tegen de beste stagebedrijven van de andere kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de landelijke strijd om de titel Beste stagebedrijf van Nederland.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je sturen naar redactie@streekgids.nl