Home » Regionaal » Teken voor het landschap bij Hackfort

Natuurmonumenten blijft bezorgd over de plannen voor een megastal in de buurt van landgoed Hackfort. Daarom start ze met de campagne Teken voor jouw landschap. Via www.tekenvoorjouwlandschap.nl kan iedereen een petitie tekenen.  Hiermee wil Natuurmonumenten laten zien dat er veel weerstand is in de omgeving tegen de komst van een dergelijk megastallencomplex.

Geen megastal
Natuurmonumenten maakt zich nog steeds grote zorgen over de plannen voor het megastallencomplex naast landgoed Hackfort. Eerst lag er het plan voor 1445 runderen, nu voor 650.  Een agro-industrieel complex van zo’n grote omvang kan het kleinschalige boerenlandschap enorm verstoren. Koeien verdwijnen uit de wei en smalle plattelandsweggetjes gaan gebukt onder zwaar vrachtverkeer.

Toekomst van het landschap
Het Nederlandse landschap is de afgelopen decennia hard achteruit gegaan. Karakteristieke vergezichten hebben plaats gemaakt voor bedrijventerreinen, nieuwbouwwijken en eentonig boerenland. Ook het landschap rond Hackfort staat onder druk, met als meest recent voorbeeld de dreiging van de megastal.

Natuurmonumenten wil deze trend keren en het landschap weer in ere herstellen.  Het is tijd voor een toekomstplan voor het landschap bij Hackfort. Eind van dit jaar zal Natuurmonumenten starten en belangstellenden uitnodigen om mee te denken over de toekomst van het landschap rondom Hackfort.

Imposante eikenlanen, authentieke boerderijen met hooibergen, boomgaarden en bolle akkers. Bossen, houtwallen en kronkelende weggetjes. Dat is de mooie omgeving van landgoed Hackfort en het behouden meer dan waard.

Help je mee de beleving op Hackfort te verbeteren? Doe mee met de korte online enquête