Tweede weekend van juni Wijnfeest

AALTEN – Het wijnfeest staat alweer voor de deur! Vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni,
staat het centrum van Aalten, in het teken van het tweede Aaltense Wijnfeest. Na een geslaagd eerste Wijnfeest is het opnieuw een weekend waarin een gevarieerd aantal Duitse en Achterhoekse wijnen centraal staat. Toegang is het hele weekend gratis!

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni staan op de Aaltense markt 6 wijnbouwers met hun eigen wijnen in de gezellige stands. Op het nostalgisch ingerichte marktplein zijn de wijnen te proeven bij de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en bij twee lokale Achterhoekse wijnbouwers.
Naast wijn is er ook de SAP bar met alcoholvrije drankjes en hapjes bij de wijn.
De dagen van het Wijnfeest speelt er live muziek op de Markt en op de terrassen zijn de wijnen van de wijnbouwers te bestellen. De horeca heeft een speciaal 2-gangen-wijnfeest-menu.
Die Cappucinnos, een Duits-Nederlands trio, is razend populair in Duitsland en met de single ‘Rosanne’ hoog binnen gekomen op de internationale Single Charts. Door connecties met Aalten, komen zij het Wijnfeest bezoeken op zaterdagavond, rond half 10!

Het Wijnfeest in Aalten is van vrijdag 12 juni tot en met zondag 14 juni op De Markt. De toegang is het gehele weekend vrij. De vorig jaar gekozen Wijnkoningin, Ingrid van Zolingen, met haar prinsessen zal het wijnfeest officieel openen op vrijdag, rond de klok van 17:00 uur. Meer informatie over dit Achterhoekse wijnfeest en de deelnemende wijnboeren is te vinden op de website www.wijnfeest-aalten.nl