Home » Regionaal » VakantieBieb in juni weer geopend

VakantieBieb in juni weer geopend

206

ACHTERHOEK – De maand juni kent vele mooie leesactiviteiten in de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Naast de Spannende Boeken Weken en het Zomerlezen, die op 1 juni starten, gaat ook de VakantieBieb weer open. Eerst is de jeugd aan de beurt, op 1 juli worden ook de boeken voor volwassenen toegevoegd

VakantieBieb
Al enkele jaren geeft de Bibliotheek leden én niet-leden de gelegenheid om gratis gebruik te maken van de VakantieBieb, een app gevuld met e-books, die te lezen zijn met uw tablet of mobiel. Deze zeer succesvolle app is ook dit jaar weer te downloaden (of te uploaden, als u de app al heeft). Op 1 juni opent de VakantieBieb met een grote keuze aan jeugdboeken. Een maand later volgen de boeken voor volwassenen. De jeugdboeken worden een maand eerder (en langer) beschikbaar gesteld, om het onderwijs de gelegenheid te geven aandacht te besteden aan deze aantrekkelijke manier om een vakantieleesdip te voorkomen.
En…. jeugdleden die deelnemen aan de speciale wedstrijd van de VakantieBieb maken kans op een iPad.

Spannende Boeken Weken
Wat is fijner dan lekker te ontspannen met een thriller bij het zwembad of een bloedstollend verhaal op de camping? In alle onze vestigingen vindt u vanaf juni presentaties gevuld met spannende boeken. En natuurlijk mag u deze thrillers, detectives en andere gevaarlijke boeken lenen, zodat uw vakantie spannend ontspannend wordt.

Houdt u van spanning én verrassing? Ga dan op spannende date met een boek! Een ‘Spannende Date’ is een gesloten tasje, met daarin een voor u onbekend spannend boek. U leent de tas en thuis komt u tot de ontdekking welk boek u geleend heeft. U zult verrast worden!
En…. misschien bent u wel één van de gelukkigen die extra verrast gaat worden. Enkele tasjes bevatten namelijk een bioscoopbon, goed voor een spannende film!

Kilo’s lichter op vakantie?
Bent u ook een fanatieke lezer op vakantie? En misschien uw familieleden ook? Dan neemt u waarschijnlijk heel wat kilo’s aantrekkelijk leesvoer mee. Dat aantal kilo’s kunt u verlichten door de VakantieBieb te gebruiken, maar ook door gebruik te maken van de ruim 25.000 e-books, die door leden van de Bibliotheek gratis geleend kunnen worden. Heeft u hulp nodig bij het downloaden van deze e-books voor uw e-reader of tablet/mobiel? Tijdens onze speciale spreekuren over e-books, die we in juni organiseren, helpen we u op weg, zodat u met een lichte koffer vol e-books op vakantie kunt. Op www.oostachterhoek.nl vindt u meer informatie.