Verdachten in gestolen auto na achtervolging aangehouden

WINTERSWIJK – Donderdagmiddag 17 september zijn twee mannen en een vrouw aangehouden nadat zij op de vlucht sloegen voor de politie en in een gestolen auto bleken te rijden.

De politie werd rond 15.45 uur gebeld over de inzittenden van de auto, die verdacht veel belangstelling leken te hebben voor een aantal bedrijven in de omgeving van de Koningsweg in Winterswijk. Bij natrekken van het kenteken bleek het bovendien om een gestolen auto te gaan. De politie ging direct kijken, en trof de auto rijdend op de Bocholtsestraat aan. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder er echter meteen op hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging verlieten de inzittenden aan het einde van de Koningsweg (een doodlopende straat) de auto, en vluchtten te voet verder.

Twee inzittenden, een 34-jarige man uit Winterswijk en een 24-jarige vrouw uit Groenlo, werden al vrij snel achterhaald door de politie en aangehouden rond 16.05 uur, op de Freule van Dorthstraat. Zo’n tien minuten later werd een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij hield zich verscholen in enkele dicht begroeide bosjes maar is ontdekt door een politiehond. Bij zijn aanhouding is deze man ook in zijn arm gebeten door de hond.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De auto bleek 4 september in Terborg te zijn gestolen bij een woninginbraak. Het woninginbrakenteam van de politie heeft de zaak nu in onderzoek. De verdachten zijn alle drie ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.