Verrassende duo-expositie in de Koppelkerk

BREDEVOORT – De Koppelkerk heeft de prijswinnaars van Septemberkunst 2015 in de categorie schilderkunst beloond met een duo-expositie. Van 11 december tot 10 januari is het werk van Bärbel Langner uit Bocholt en Ed Boelaarts uit De Heurne te bewonderen in de bovenzaal van de kerk. Daarnaast is tot 10 januari in de kerkzaal het kleurrijke werk van de Amersfoortse kunstenaar Engelbert L’hoëst te zien.

In een maatschappij die gericht is op prestatie, groei, geld en macht, tracht Bärbel Langner met haar kunst de blik naar binnen te richten. Op dat wat werkelijk belangrijk is, op dat wat blijft, op het wezenlijke, op het oorspronkelijke. De Bocholtse kunstenares nodigt uit tot inkeer te komen, de tijd te nemen, adem te halen, te ontdekken hoeveel kracht er in ieder van ons schuilt en hoeveel kracht wij kunnen scheppen, wanneer wij de wereld in ons hart dragen.

Ed Boelaarts viel met zijn realistische schilderwerk al veelvuldig in de prijzen bij Septemberkunst. Tijdens het wandelen met zijn hond ontdekt Boelaarts vaak de mooie plekjes in de omgeving die hij later op het doek vastlegt. Naast landschappen schildert Boelaarts ook dieren en portretten. Op zijn schilderijen wil de schilder meer details laten zien dan een algemene beschouwer ziet, zodat men er met andere ogen naar gaat kijken.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Openingstijden: vrijdag t/m zondag 11.00-17.00 uur
Entree bovenzaal: vrij