Home » Regionaal » Verrijk uw gezinsleven: haal student in huis!

Verrijk uw gezinsleven: haal student in huis!

296

Uitwisselingsorganisatie YFU (Youth for Understanding) is nog voor 4 buitenlandse studenten op zoek naar gastvrije gezinnen die hun huis en hart open willen stellen. De studenten (15-17 jaar) komen eind december aan om de Nederlandse taal te leren en onze cultuur te ontdekken. Zij volgen een schooljaar of semester regulier onderwijs op een middelbare school, terwijl ze in een gastgezin verblijven.

Gastgezin worden?
YFU is een non-profit organisatie die al meer dan 55 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Alle gastgezinnen en studenten krijgen professionele begeleiding. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Niet alleen gezinnen met oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kinderen, eenoudergezinnen of echtparen zonder kinderen kunnen gastgezin worden.

Dus, biedt u Federico (Uruguay, 17), Amu of David (Zuid-Afrika, 15 en 16) of Kathryn (Australië, 17) deze bijzondere kans? Kathryn is heel sociaal en kijkt er naar uit om te gaan hockeyen en samen met u te gaan koken; David voetbalt fanatiek; Amu hecht veel waarde aan de familieband en is vloeiend in gebarentaal aangezien haar zusje doof is en Federico houdt veel van honden en wilt later een technische opleiding volgen.

Unieke ervaring
Onze gastgezinnen krijgen geen financiële vergoeding, maar ontdekken wel vanuit hun eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van u vragen wij alleen kost en inwoning. Interesse? Neem contact op met YFU via 0297-264 850 (buiten kantoortijden op 06- 2900 1655) of director@yfu.n