Home » Regionaal » Versteekactie Gudulatoren groot succes

Versteekactie Gudulatoren groot succes

261

LOCHEM – De speeltrommel van de beiaard in Lochem wordt twee keer per jaar van nieuwe melodieën voorzien door de beiaardier en zijn helpers. Na het succes van de vorige versteekactie is deze keer opnieuw de hulp van het publiek ingeschakeld om nieuwe melodieën te bedenken die op de trommel verstoken zouden kunnen worden.

Dat het publiek in Lochem sterk betrokken is op de beiaard, bleek uit het grote aantal inzendingen. Er werden maar liefst 43 melodieën voorgesteld om via de speeltrommel te laten klinken het komend half jaar. Voor een uurprogramma kunnen maximaal 4 melodieën op de trommel worden gezet. Uiteindelijk is de volgende keuze gemaakt:

– hele uur: een lied van Valerius ‘Waar dat men zich al keert of wendt’
– kwart over: thema uit ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt
– half uur: thema uit ‘Metamophosis One’ van Phillip Glass
– kwart voor: kort motief uit de ‘Zilvervloot’

De andere melodieën zullen, voor zover mogelijk, worden gespeeld tijdens de wekelijkse bespelingen het komende seizoen. Denkt u vanaf maart 2015 weer mee voor een zomerprogramma dat in april op de trommel gezet zal worden?

De Stichting Vrienden van de Lochemse Beiaard zoekt een nieuw bestuurslid om te helpen organiseren bij diverse activiteiten. Interesse? Laat het weten via beiaardlochem@gmail.com.

De reguliere marktbespelingen worden georganiseerd en gefinancierd door de Stichting Vrienden van de Lochemse Beiaard. Geniet u ook van de beiaardactiviteiten in Lochem dan kunt u donateur worden, neem voor meer informatie contact op met Frits Wits via 0573-252340.