Verzamelbeurs van Normaal-spullen

Opbrengst naar goede doel kankerbestrijding:

ZELHEM – Bennie Jolink en zijn mannen mogen dan zijn gestopt, de roep naar alles wat met Normaal te maken heeft lijkt er alleen maar groter op te worden. Zaterdag 25 juni wordt er een speciale Høkersmarkt gehouden op het terrein bij café De Tol in Zelhem. De opbrengsten ervan gaan naar het KWF, de kankerbestrijding.

Het waren Jolinks woorden tijdens het grootse afscheidsconcert in Het GelreDome over goede doelen die hen op het idee bracht. Jolink, die eerder het nummer ‘En dan kan ik niks’ opnam, brak toen vooral een lans voor de kankerbestrijding.

Voor verstokte Normaal-anhangers – zoals de fans zich noemen – Herman Otterloo, Roy Hulshof en de leden van de Høkers Brigade Lievelde reden de hoofden bijeen te steken en een speciale Normaal-ruilmarkt te organiseren. Dat gebeurt samen met café De Tol, het aller-Normaalste café van ons land, aangezien dit in de hoogtijdagen van Normaal de stamkroeg was van Jolink en consorten.

De anhangers staan erom bekend dat ze behoorlijk fanatiek zijn. Met als gevolg dat ze soms alles verzamelen wat los en vast zit. En gedurende veertig jaren van høken en daldeejen en met een creatieve artistieke geest als Ben Jolink aan het roer is er nogal wat op de markt verschenen. Meestal verruilen die parafernalia via Marktplaats of via de welbekende mond-tot-mondreclame van eigenaar, maar juist een speciale verzamelmarkt biedt voor deze verwoede verzamelaars uitkomst.

Toen de initiatiefnemers Henk Kelder – voorzitter van fanclub Het Anhangerschap – benaderden, zei die meteen alle medewerking toe. Het Anhangerschap is er die dag dan ook met een stand te vinden. “In de veertig jaar dat Normaal heeft bestaan, zijn er heel wat t-shirts en andere spulletjes op de markt gebracht. Veel anhangers zijn op zoek naar bepaalde collector’s items. Waar kan dat beter dan tijdens zo’n ruilbeurs? Die bovendien ook nog eens voor een héél erg goed doel is”, aldus Henk Kelder.

Klik voor meer informatie

Volgens Herman Otterloo staan er deze dag de nodige verrassingen op het programma: “En die zijn beslist de moeite waard. Ook worden er diverse activiteiten gehouden, waaronder een veiling met veel, hele speciale Normaal-artikelen.”

Los van de standhouders gaan de opbrengsten van die dag naar het KWF. ,,Zo is het de bedoeling dat er op het terrein van De Tol melkbussen komen te staan, waarin de anhangers een vrije gift kunnen doneren.”

Volgens Otterloo staat er deze dag nogal wat livemuziek op het muzikale menu: “Van De Kisjeskearls, de Anhangerschapband, Half um Half en Nie Wies. Deze bands hebben zich spontaan aangeboden en dat vinden we een geweldig gebaar.”

De Verzamelmarkt duurt van 13.30 tot 21.00 uur.