Home » Regionaal » Wandel in het donker met de Nachtwachter mee

Wandel in het donker met de Nachtwachter mee

197

VORDEN – Ontdek de geheimen van de nacht met de geheimzinnige Nachtwachter. Hij zal op vrijdag 23 oktober verschijnen op landgoed Het Enzerinck van Natuurmonumenten. Aanvang van de excursie is om 19:30 uur, einde 21:30 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de bijdrage € 6,00; voor niet leden € 9,00, dit is inclusief chocolademelk. Geïnteresseerden kopen hun kaartje online via www.Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Geheimen van de nacht
Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting met de nacht. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Sluier van stilte
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.