Wegwijs in Bronckhorst


BRONCKHORST – Om toeristen en recreanten wegwijs te maken in de gemeente Bronckhorst en ze te wijzen op interessante locaties is door Achterhoek Toerisme een toeristische plattegrond in handzaam formaat ontwikkeld. De kaart toont de locaties van verschillende attracties, horeca en verblijfsaccommodaties.

Toeristische ondernemers konden tegen een kleine bijdrage een vermelding op de kaart krijgen. Meer dan 80 ondernemers hebben zich hiervoor ingeschreven. Op de achterzijde worden tips gegeven voor wandelen, fietsen en kinderuitjes.

“Deze plattegrond was een wens vanuit veel toeristische ondernemers. Het is een service naar de bezoekers, waardoor ze alles eenvoudig kunnen vinden, een prettiger verblijf hebben en hopelijk vaker terugkeren naar deze prachtige gemeente”, aldus Heleen Faber (Regiocoördinator Bronckhorst, Achterhoek Toerisme).

De toeristische plattegrond is één van de projecten uit het Activiteitenplan Toerisme en Recreatie Bronckhorst 2014/2015 dat door Heleen Faber is opgesteld voor de gemeente Bronckhorst. De gemeente heeft voor de ontwikkeling van de plattegrond een eenmalige subsidie verstrekt. Het is de bedoeling dat de plattegrond de komende jaren herdrukt zal worden vanuit de bijdrages van het toeristische bedrijfsleven. De kaart wordt gratis verstrekt bij de VVV en TIP punten en toeristische bedrijven in de gemeente Bronckhorst.